26 ianuarie 2012

Căciuliţă două culori


Astăzi am inventat un gen de căciuliţă pentru fetiţa mea.
Folosind modelul din tutorialul de mai jos, model care poate fi folosit atât pentru fulare, eşarfe sau pături, am realizat o căciuliţă în două culori - alb şi violet:
Mai exact am croşetat ca şi cum aş fi făcut un fular, dar am cusut marginile de început şi de sfârşit. Ca un manşon.
Am croşetat apoi un lănţisor, prezentat chiar la începutul acestui clip video ca fiind rândul de bază al modelului. Ca şi la căciuliţă, şi pentru lănţişor am folosit cele două culori în proporţii egale.
Am strecurat apoi lănţişorul astfel făcut prin primul rând de găurele ale căciuliţei. Strecuraţi-l astfel încât atunci când îl veţi strânge (pentru a închide şi a crea astfel căciuliţa) culorile să vină invers decât la căciuliţă - ca în ultima imagine postată aici.
Sper să nu fie prea greu de înţeles, dar dacă e nevoie de lămuriri vă stau la dispoziţie.
O zi frumoasă şi croşetat plăcut!24 ianuarie 2012

Beretă cu floare nr. 2


Am făcut o altă beretă exact după cum vă spuneam în prima mea postare. Iată-o:


Vă urez croşetat plăcut!22 ianuarie 2012

Husă telefon roşie


O altă provocare de croşetat a fost pentru mine cea de realizat o husă pentru telefon. Urmărind acest tutorial am realizat o asfel de husă, căreia i-am ataşat un mic şnur şi care este folosită de fetiţa mea pe post de gentuţă. aşa că va trebui să fac alta imediat ce voi avea timp.


Şi aceasta e husă facută de mine:19 ianuarie 2012

Beretă cu floare nr. 1


Prima mea încercare de a croşeta, după o pauză foarte mare, a avut ca rezultat o simplă beretă.
Am realizat-o urmărind următorul clip video:


Am vrut să fie mai cochetă aşa că am realizat şi ataşat o floare, la fel de simplu de făcut urmărind tutorialul de mai jos:Şi iată bereta mea:Se realizează foarte uşor şi cam în maxim 3 ore ar trebui să fie gata. Mie atât mi-a luat. Floarea poate fi realizată şi din material de altă culoare pentru contrast, mai ales dacă optezi pentru o singură culoare a beretei.
Eu vreau să mai realizez încă una dar ceva mai groasă decât aceasta, pentru timp mai friguros.
Are două feţe, adică poate fi purtată indiferent cu ce parte doreşti, binenţeles atâta timp cât
ascunzi bine firele de la început şi de la finalul ei şi nu îi ataşezi floarea.
E o beretă frumoasă atât pentru voi, cât şi pentru a fi oferită cadou prietenilor sau celor din familie.
Dacă doriţi să o faceţi şi voi, mult succes şi aştept imagini cu rezultatele.Abonează-te la noutăţi

După introducerea adresei tale de e-mail vei primi un mesaj pentru a activa abonarea ta. Te rog fă click pe linkul primit şi vei primi un mesaj pe mail de fiecare dată când voi publica ceva pe blogul meu.

 
căciuliță croșetată, croșeta, revista ușor de croșetat, rochiță croșetată, lucruri croșetate de vânzare, croșetate, șosete croșetate, haine croșetate, hăinuțe croșetate, modele de croșetat, mărțișoare croșetate, granny square, pătratul bunicii, fular croșetat, eșarfă croșetată, beretă croșetată, bolero croșetat, șosete Crăciun, targuri handmade, expozitii handmade, ateliere handmade