27 februarie 2012

Idei pentru luna martie - partea I


Pentru că se apropie cu paşi repezi luna cadourilor şi a mărţişoarelor, am să vă arăt câteva idei în alb şi roşu de croşetat.
Prima se referă la aţa de mărţişor care se poartă la mână până vezi prima barză care vesteşte venirea primăverii sau până se rupe... :)
Vă ofer un model de brăţară cochetă care poate fi purtată la mână în această perioadă.
Sunt foarte uşor şi repede de făcut.
De ce aveţi nevoie:
- fire de macrame de culoare roşie şi albă;
- croşetă nr. 0 de 2,1 mm;
- 1 năsturel;
- ac de cusut.


Eu am început cu culoarea albă care va fi cea din lateralul brăţării, dar la fel de bine poate fi folosită ca primă culoare cea roşie. 
Am să postez pas cu pas realizarea acesteia folosind culoarea albă ca primă culoare.
Se realizează un lanţişor de 72 de ochiuri. Măsuraţi dacă vă convine lungimea, iar dacă nu corespunde mai adăugaţi sau deşiraţi ochiuri, după caz. 
Ţineţi cont că brăţara va avea o baretuţă mică pentru năsturel care o va mai lungi cu 1 sau chiar 2 mm, depinde de mărimea năsturelui şi implicit a baretei prin care va intra el.
După ce aţi realizat lănţişorul de 72 de ochiuri, răsuciţi şi începeţi primul rând.
Primul rând este executat din picioruşe mari, un ochi da, unul nu. Începeţi rândul cu un picioruş mare în cel de-a cincea ochi al lănţişorului. De ce în al 5-lea? Explicaţia este simplă: primii 3 ochi din lănţişor vor fi de fapt primul picioruş mare executat, iar al patrulea ochi este cel nelucrat dintre picioruşele primului rând.
La sfârşitul rândului trebui să aveţi aşa ceva:


Întoarceţi şi începeţi rândul 2.
Se schimbă culoarea la rândul 2, folosindu-se cea roşie, respectiv cea albă dacă aţi început cu cea roşie, iar ochiurile lănţişorului nelucrate la primul rând sunt lucrate acum, tot picioruşe mari.
Diferenţa faţă de primul rând este faptul că pe lângă ochiul din lănţişorul de la bază se mai apucă şi cel de sus al primului rând. Ca în imaginea de mai jos:

Se schimbă culoare cu cea albă (sau roşie), rândul 3 exact ca la rândul 2: picioruşe mari în ochiurile nelucrate la rândul 2.
La sfârşitul rândului 3 faceţi un lănţişor de 4-5 ochiuri, depinde de cât de mare este năsturelul ce va fi cusut la capătul celălalt al brăţării.
Coaseţi nasturele şi finisaţi aţele rămase şi brăţara este gata.
Croşetat plăcut şi aştept să văd cine reuşeşte acest model!0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonează-te la noutăţi

După introducerea adresei tale de e-mail vei primi un mesaj pentru a activa abonarea ta. Te rog fă click pe linkul primit şi vei primi un mesaj pe mail de fiecare dată când voi publica ceva pe blogul meu.

 
căciuliță croșetată, croșeta, revista ușor de croșetat, rochiță croșetată, lucruri croșetate de vânzare, croșetate, șosete croșetate, haine croșetate, hăinuțe croșetate, modele de croșetat, mărțișoare croșetate, granny square, pătratul bunicii, fular croșetat, eșarfă croșetată, beretă croșetată, bolero croșetat, șosete Crăciun, targuri handmade, expozitii handmade, ateliere handmade