28 iunie 2012

Sandale fără talpă pentru fetiţe - Granny Square Barefoot Sandals, model propriu


Încă un model propriu. O pereche de sandale superbe pentru fetiţe. Pentru o fetiţă scumpă foc, de numai 7 luni, am croşetat această pereche de săndăluţe numai bune de purtat la plimbarea prin oraş cu căruciorul. Abia aştept să văd cum vor arăta pe picioruşele ei. Zilele următoare voi face şi pentru fetiţa mea alt model.
Modelul este super simplu. Pentru cine şţie deja cum se realizează Granny Square, nu trebuie să spun decât că este un triunghi granny din 6 rânduri, unde la unul din vârfuri este lănţişorul care trece peste deget, iar la celelalte capete sunt şnururi de legat pe gleznă.
Mai jos puteţi citi tot modelul.

Sandale fără talpă pentru fetiţe

Material: fir de bumbac mercerizat răsucit, subţire – Cotton Perle (Romanofir S.A. Tălmaciu, Sibiu). Cantitate foarte mică. Puteţi folosi resturi rămase de la alte proiecte.
Croşetă: 2,1 mm

Modelul are la bază Pătratul Bunicii sau Granny Square.
Perechea realizată de mine este pentru bebeluş până la 1 an, latura triunghiului rezultat fiin de 6 cm.
Pentru mărimi mai mari folosiţi unfir mai gros şi o croşetă adecvată lui, sau puteţi opta pentru mai multe rânduri.
Timp de execuţie: max. 30 minute

Faceţi un ochi de laţ.
Rândul de bază: 4 oc.l., oc.al în primul oc. al l.
Rândul 1: 3 oc.l. (considerat 1 p.m.), 2 p.m., 2 oc.l., 3 p.m., 2 oc.l, 3 p.m., 2 oc.l, oc.al. în cel de-al treilea ochi al l. de 3 oc.l. de la începutul rândului – 3 seturi de câte 3 p.m. şi 3 sp. de 2 oc.l.
Rândul 2: 1 oc.al. în urm. oc., 1 oc.al. în spaţiul de 2 oc.l. Tot în acelaşi sp. de 2 oc.l. realizaţi: * 3 oc. l. (considerat 1 p.m.), 2 p.m., 3 p.m., 2 oc. l. *
Repetaţi de încă 2 ori, de la * la * în fiecare sp. de 2 oc.l., 1 oc.al. în cel de-al treilea ochi al l. de 3 oc.l. de la începutul rândului – 6 seturi de câte 3 p.m. şi 6 sp. de 2 oc.l.
Rândul 3: 1 oc.al. în urm. oc., 1 oc.al. în spaţiul de 2 oc.l.. Tot în acelaşi sp. de 2 oc.l. realizaţi: * 3 oc. l. (considerat 1 p.m.), 2 p.m., 3 p.m., 2 oc. l. * În urm. sp. de 2 oc. l. realizaţi **3 p.m., 2 oc.l, 3 p.m., 2 oc.l. **.
Continuaţi astfel: executaţi partea de la * la * în următorul spaţiu de 2 oc.l., apoi partea de la ** la ** în următorul spaţiu de 2 oc.l, partea de la * la * în următorul spaţiu de 2 oc.l., apoi partea de la ** la ** în următorul spaţiu de 2 oc.l, 1 oc.al. . în cel de-al treilea ochi al l. de 3 oc.l. de la începutul rândului - 9 seturi de câte 3 p.m. şi 9 sp. de 2 oc.l.
Ideea acestui rând, ca şi în cazul următoarelor este să realizaţi 2 grupuri de câte 3 p.m. despărţite de 2 oc.l. în cele 3 colţuri ale triungiului realizat.
Rândul 4: 1 oc.al. în urm. oc., 1 oc.al. în spaţiul de 2 oc.l..
Lucraţi astfel:
De la * la *, de la ** la ** de 2 ori, de la * la *, de la ** la ** de 2 ori, de la * la *, de la ** la ** de 2 ori, 1 oc.al. . în cel de-al treilea ochi al l. de 3 oc.l. de la începutul rândului - 12 seturi de câte 3 p.m. şi 12 sp. de 2 oc.l.
Rândul 5: 1 oc.al. în urm. oc., 1 oc.al. în spaţiul de 2 oc.l..
Apoi lucraţi astfel:
De la * la *, de la ** la ** de 3 ori, de la * la *, de la ** la ** de 3 ori, de la * la *, de la ** la ** de 3 ori, 1 oc.al. . în cel de-al treilea ochi al l. de 3 oc.l. de la începutul rândului - 15 seturi de câte 3 p.m. şi 15 sp. de 2 oc.l.
Rândul 6: 1 oc.al. în urm. oc., 1 oc.al. în spaţiul de 2 oc.l..
Tot în acelaşi sp. de 2 oc.l. realizaţi: 3 oc. l. (considerat 1 p.m.), 2 p.m. Apoi continuaţi cu 10 oc. l. şi din nou 3 p.m. şi 2 oc.l. în acelaşi spaţiu de 2 oc.l. Cele 10 oc.l. reprezintă  partea prin care intră degetul.
Continuaţi de la ** la ** de 4 ori, apoi 3 p.m., 90 oc.l., 3 p.m., 2 oc.l., de la ** la ** de 4 ori, apoi din nou 3 p.m., 90 oc.l., 3 p.m., 2 oc.l., de la ** la ** de 4 ori, 1 oc.al. în cel de-al treilea ochi al l. de 3 oc.l. de la începutul rândului – 18 seturi de câte 3 p.m., 2 spaţii de câte 90 oc.l. (care reprezintă şnururile de legat în jurul gleznei) şi 1 sp. de 10 oc. l. (şnurul de la deget). Încă 1 oc.l. şi tăiaţi firul, apoi asiguraţi-l.
Mai realizaţi încă o dată şi gata perechea de sandale fără talpă.
Pentru orice nelămuriri sau corectări ale modelului vă rog să nu ezitaţi să îmi scrieţi la adresa de e-mail: miv.crochet@yahoo.ro sau în comentarii la această postare.

Croşetat plăcut!0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonează-te la noutăţi

După introducerea adresei tale de e-mail vei primi un mesaj pentru a activa abonarea ta. Te rog fă click pe linkul primit şi vei primi un mesaj pe mail de fiecare dată când voi publica ceva pe blogul meu.

 
căciuliță croșetată, croșeta, revista ușor de croșetat, rochiță croșetată, lucruri croșetate de vânzare, croșetate, șosete croșetate, haine croșetate, hăinuțe croșetate, modele de croșetat, mărțișoare croșetate, granny square, pătratul bunicii, fular croșetat, eșarfă croșetată, beretă croșetată, bolero croșetat, șosete Crăciun, targuri handmade, expozitii handmade, ateliere handmade