25 iulie 2012

Diagrame pentru măsurarea tălpii la bebeluşi şi copii


Primul lucru care ţi se cere atunci când doreşti să probezi o pereche de încălţăminte este numărul pe care îl porţi. Acest lucru este valabil pentru toată lumea, de la bebeluşi la oameni maturi. Cu copii sau cu adulţii este simplu, dar când vine vorba de bebeluşi, mai ales când ei sunt acasă şi dorm, iar tu vrei să le cumperi aşa ceva, treaba devine un pic mai complicată.
Nu în puţine cazuri, numerele nu mai corespund sau sunt după alt sistem de măsurare.
Pentru rezolvarea unei astfel de probleme vă propun 2 soluţii:
1. Folosiţi pentru măsurarea tălpii cu ajutorul unei măsuri speciale din plastic, gradată cu numere. 
Eu am 2 astfel de măsuri speciale, dar cred că le-am folosit de puţine ori, deoarece nu iau una cu mine la magazin decât atunci când merg în mod expres să cumpăr ceva de încălţat. De multe ori am cumpărat de încălţat fără să am această măsură. Ar fi trebuit să o port în geantă şi nu e prea comod.
Puteţi zice că nu ar trebui să o iau cu mine la magazin, ci doar să reţin numărul de pe ea în urma măsurătorii. Dar nu se potrivesc numerele. Doar într-un singur magazin - Deichmann, de unde am şi cumpărat o astfel de talpă de măsurat, s-au potrivit numerele de pe raft cu cele de pe măsurătoare. Astfel de tălpi speciale se găsesc în supermarketuri sau la magazinele cu încălţăminte. 
2. Soluţia cea mai simplă şi la îndemână este desenarea conturului tălpii pe o hârtie de care să te foloseşti la magazin şi pe care o poţi păstra în portofel sau în geantă. 
Poţi însă să descarci şi să listezi una din aceste 2 diagrame şi să le foloseşti la nevoie (click pe imagine pentru descărcare):
Diagrama 1                                                                        Diagrama 2

Pentru listarea corectă citiţi intrucţiunile de pe fiecare pagină.
Am scris despre acest lucru, deoarece zilele trecute, m-am găsit cu o mămică care a dorit să croşetez o pereche de botoşei pentru fetiţa ei. Aveam la mine în portofel o asftel de diagramă şi mi-a fost de ajutor pentru a măsura talpa fetiţei. 
Sper să vă folosescă şi vouă!0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonează-te la noutăţi

După introducerea adresei tale de e-mail vei primi un mesaj pentru a activa abonarea ta. Te rog fă click pe linkul primit şi vei primi un mesaj pe mail de fiecare dată când voi publica ceva pe blogul meu.

 
căciuliță croșetată, croșeta, revista ușor de croșetat, rochiță croșetată, lucruri croșetate de vânzare, croșetate, șosete croșetate, haine croșetate, hăinuțe croșetate, modele de croșetat, mărțișoare croșetate, granny square, pătratul bunicii, fular croșetat, eșarfă croșetată, beretă croșetată, bolero croșetat, șosete Crăciun, targuri handmade, expozitii handmade, ateliere handmade