24 septembrie 2012

Modelul săptămânii


Modelul acestei săptămânii este pentru atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.
Este cel al unui poncho, realizat cu Granny Square. Sper să vă inspire. Click pe imagine pentru instrucţiuni.20 septembrie 2012

Reţetă de slabire pe bază de lămâie


Am citit acum ceva timp despre reţeta unei diete pentru slabit care dă rezultate fără a te înfometa. Se numeşte Master Cleanse sau Lemon Detox Diet şi este urmată de multe vedete din străinatate, dar şi de pe meleaguri româneşti. Perioada de urmat este de minim 10 zile şi poate fi repetată după 6 luni.
După cum se poate citi în titlu are la bază lămâia, mai exact sucul natural de lămâie. 
Deci înainte de a începe această dietă, cumpără, dacă nu ai, de la produse menaj, un storcător de fructe sau chiar unul special pentru citrice. Poate fi de orice fel: electric sau manual.
Iată mai exact în ce constă dieta:
- se bea un ceai digestiv fără cafeină, seara, inainte de culcare
- dimineata se bea 1 litru de apă călduţă cu sare de mare.  Apoi, folosiţi storcătorul de citrice şi stoarceţi sucul a 2 lămâi mari şi frumoase. Amestecaţi-l cu 300 ml apă plată, sirop de arţar şi ardei iute praf sau picături dacă găsiţi. Ardeiul iute contribuie la arderea mai rapidă a caloriilor. 
Această dietă, ca de altfel oricare alta care trebuie să dea rezultate, trebuie asociată cu cel puţin 1 oră de exerciţii fizice la sală sau şi mai bine, în aer liber. Dacă nu ai timp nu e nicio problemă, tot va da rezultate.
Cu ajutorul acestei diete se pierd în jur de 6 kg în 10 zile. 
Cântăreaţa Beyonce ar fi urmat această dietă înainte de a juca în filmul “Dream Girls”. 17 septembrie 2012

Modelul săptămânii


Pentru că se apropie cu paşi repezi frigul, m-am gândit ca pentru modelul acestei săptămâni să vă propun pe cel al unor mănuşi fără degete. Click pe imagine pentru pagina modelului şi instrucţiuni. Sper să vă inspire! 15 septembrie 2012

Revista "Uşor de croşetat" - nr. 26 şi al 26-lea pătrat al păturii vintage


Iată şi cel de-al 26-lea pătrat. 
 

13 septembrie 2012

Cum să transformi o rochiţă în fustiţă


Am transformat o rochiţă a fetiţei mele, care îi rămăsese mică, într-o fustiţă.
Am tăiat partea de sus a rochiţei şi la partea de jos am croşetat o bandă din picioruşe mari şi picioruşe scurte. Rândul de bază l-a realizat prin cusut puncte în urma acului. Primul rând de piciorule l-am făcut cu un fir de bumbac mai gros, de culoare violet, după care am folosit fir Flavia de culori diferite. Am lucrat 3 rânduri de picioruşe mari cu firul de culoare roşie, după care câte un rând de picuioruşe scurte cu culoare roz şi culoare albă. Datorită diferenţei de grosime dintre fire nu a fost nevoie să descresc, ci am lucrat cu acelaşi număr de ochi.
Cum vi se pare?


12 septembrie 2012

Alt tawashi


Din fir de iută am realizat următorul tawashi foarte bun pentru curăţarea vaselor care necesită o curăţarea mai puternică. Modelul este la fel ca şi la celălalt tawashi realizat, doar că acestuia i-am ataşat o codiţă pentru a putea fi agăţat. Cum vi se pare?

10 septembrie 2012

Modelul săptămânii


Modelul acestei săptămâni este modelul unui pulover pentru copii. Pentru că una din cititoarele blogului mi-a scris într-un comentariu că îi este frică să realizeze mâneci la proiectele ei croşetate, m-am gândit că acest pulover este numai bun de realizat de toate persoanele în aceeaşi situaţie.
Este un model foarte simplu propus de organizaţia neguvernamentală internaţională World Vision prin proiectul "Knit for Kids - Handmade sweater from the heart". În 1996 World Vision a început derularea acestui proiect care continuă şi astăzi. Propunerea lor era ca, persoanele care vor să ajute copiii defavorizaţi să realizeze un astfel de pulover pentru a fi dăruit unui astfel de copil. Dorinţa a fost ca fiecrae copil să primească ceva nou, nu lucruri purtate aşa cum se obişnuia până atunci. Ceva realizat special doar pentru ei.
La început a fost vorba doar de tricotat, dar în decursul timpului a apărut şi modelul pentru croşetat al acestui pulover. Proiectul se derulează şi astăzi, când pe site-ul organizaţiei găseşti modelul pentru descărcat, dar şi o adresă pe care o poţi printa şi completa pentru a o ataşa coletului tău cu donaţia.
Dacă doriţi să descărcaţi modelul aici este pagina: Basic crochet T-Top.
Imaginile sunt preluate de aici: Galerie şi după cum puteţi vedea pot fi folosite diferite combinaţii atât de culori, cât şi de modele.
Croşetat plăcut!


Giveaway de la Craft Passion


Aceste superbe materiale sunt oferite de Craft Passion împreună cu modeS4u.

Înscrie-te şi tu pentru a câştiga aceste 12 frumoase materiale cu motive de Crăciun!
Pagina de înscriere pentru acest giveaway este aici: Craft Passion Giveaway.08 septembrie 2012

Pulover pentru copii - instrucţiuni


Am postat acum 2 zile un pulover de fetiţă cu mânecă scurtă. Am realizat încă unul ieri, dar cu mânecă lungă de această dată, urmând acelaşi model. 

Citiţi continuarea postării pentru instrucţiuni sau le puteţi descărca, varianta fără imagini de aici: Instrucţiuni fără imagini 
Croşetat plăcut şi dacă realizează cineva acest pulover aştept şi eu imagini cu el!
Iepuraşul de pe puloverul cu mânecă scurtă este realizat conform instrucţiunilor de pe acest site: CleverCreation07 septembrie 2012

Tawashi


Vă propuneam la începutul săptămânii modelul unui spălător de vase foarte uşor de realizat. Am realizat şi eu unul din resturi de fire.  Cum vi se pare?06 septembrie 2012

Pulover fetiţă cu mânecă scurtă


Am realizat ieri, în câteva ore, acest pulover pentru fetiţa mea. Am să mai fac unul zilele acestea şi voi publica modelul. Este foarte uşor de realizat.
Cum vi se pare?05 septembrie 2012

Revista "Uşor de croşetat" - nr. 25 şi al 25-lea pătrat al păturii vintage


Iată-l şi pe cel de-al 25-lea pătrat al păturii vintage din revista "Uşor de croşetat". Cum arată al vostru?

 04 septembrie 2012

Târgul ILoveHandMade - ediţia de toamnă

03 septembrie 2012

Modelul săptămânii


Modelul acestei săptămâni este pentru un produs util în bucătărie, la spălatul vaselor. Este vorba de modelul unui spălător de vase care poate înlocui cu succes buretele pe care îl folosiţi acum. Îmi place foarte mult numele lui în limba japoneză - tawashi. Poate fi realizat din resturi de fire rămase şi este foarte simplu de realizat. Zilele acestea voi realiza şi eu unul şi voi posta rezultatul.
Click pe imagine pentru instrucţiunile modelului.01 septembrie 2012

Bolero pentru fetiţe


Un model simplu de bolero pentru fetiţe căutam de ceva timp. Am găsit un model cu "pătratul bunicii" de care m-am îndrăgostit pur şi simplu. Este cel din imagine (imaginea este de pe acel blog), iar instrucţiunile pot fi urmărite aici: Ooty
Boleroul pentru fetiţa mea a ieşit cam aşa:

Eu am folosit aceeaşi culoare pentru alipirea pătratelor şi pentru margini. Cum vi se pare?Abonează-te la noutăţi

După introducerea adresei tale de e-mail vei primi un mesaj pentru a activa abonarea ta. Te rog fă click pe linkul primit şi vei primi un mesaj pe mail de fiecare dată când voi publica ceva pe blogul meu.

 
căciuliță croșetată, croșeta, revista ușor de croșetat, rochiță croșetată, lucruri croșetate de vânzare, croșetate, șosete croșetate, haine croșetate, hăinuțe croșetate, modele de croșetat, mărțișoare croșetate, granny square, pătratul bunicii, fular croșetat, eșarfă croșetată, beretă croșetată, bolero croșetat, șosete Crăciun, targuri handmade, expozitii handmade, ateliere handmade